Postani član programa lojalnosti i ostvari brojne pogodnosti

plaćanjem karticama Banke Intese

Platite karticom online i preuzmite u prodavnici po vasem izboru

za sve porudžbine preko 6000 dinara

Kreditnim karticama BANCA INTESA platite na 9 mesečnih rata bez kamate.

kupovina putem administrativne zabrane do 12 rata.

Postani deo našeg tima

Extra saveti
28.01.2021.

VEŽBAJTE KOD KUĆE: Kratak, a efikasan trening za sve vas koji previše sedite

Karantin i mnogo vremena koje provodimo kod kuće naveli su nas da preterujemo sa sedenjem, toliko da primećujemo kako nam se leđa krive i bole nas sve više i jače. Ako ste se zabrinuli da se to dešava samo vama, u zabludi ste, jer je bol u leđima i nepravilan položaj tela sve češća pojava kod ljudi, zbog toga što većina nakon sedenja za računarom zbog posla, taj isti računar ili telefon uzme u ruke i nakon radnog vremena. Sedenje je postalo bolest modernog doba, dok nam istezanje padne na pamet onda kada više ne možemo da podnesemo bol. Nažalost, mnogi nisu dosledni čak i u tome!

Da bismo vas malo pokrenuli i naterali da promenite svoje životne navike i dosadašnji način života, odlučili smo da vam danas predstavimo kratak, ali veoma efikasan trening sa vežbama za istezanje leđa i celog tela, koje možete raditi kod kuće. Ovaj kućni trening traje samo 8 minuta i toliko će vam pomoći da istegnete leđa nakon predugog sedenja, da ćete ga bez problema raditi svaki dan. Pogledajte.

 

Nimalo teško a prija, zar ne?

 

Zašto vežbe istezanja treba raditi svaki dan, naročito ako mnogo sedite?

Istezanjem poboljšavate držanje tela

Redovno istezanje može imati mnogo blagotvornih efekata na vaše držanje. Pored ukočenosti i bola u leđima i vratu, dugo sedenje izaziva i različite deformitete kičme koji, gotovo po pravilu, utiču na držanje tela i pogrbljeno hodanje. Da do toga ne bi došlo ili da bi se već pogoršano stanje popravilo, redovno praktikujte i ove, ali i druge vežbe istezanja ili treninge kao što je to pilates.

Istezanjem vaše telo postaje fleksibilnije

Redovnim istezanjem vaše telo postaje fleksibilnije i savitljivije, čime se širi opseg pokreta koje možete da uradite. Kada je vaše telo pokretljivije, imate mnogo više energije i elana za aktivnosti koje ne podrazumevaju samo odlazak do prodavnice.

Istezanjem se poboljšava cirkulacija tela

Istezanjem poboljšavate protok krvi do mišića, čime i vaša cirkulacija postaje mnogo bolja. Bolja cirkulacija doprinosi i boljoj ishrani svih ćelija u organizmu, što svakako ima pozitivan uticaj na rad srca i krvni pritisak.

Vaša energija se povećava...

Bezvoljnost je još jedna "bolest" modernog čoveka, a istezanje je najbolji način da je predupredite! Zbog toga je najbolje doba dana za istezanje jutro, jer ćete nakon toga osećati priliv lepe energije. Naša preporuka je da istezanje praktikujete i odmah nakon završenog posla, kako biste se opustili i bolje osećali. Ko zna, možda vas ono podstakne na još neku fizičku aktivnost.

... a stres se smanjuje

Prirodna reakcija tela i mišića na stres jeste – napetost. Da biste je se oslobodili, redovno se istežite. Mišići se tako opuštaju, kiseonik prodire u svaku ćeliju vašeg tela čime lakše dišete, a tenzija se smanjuje. Istezanje, baš kao i svaka druga fizička aktivnost ili trening, oslobađaju endorfin, hormon sreće, što je još jedan način da se oslobodite sve negativne energije koja se u vašem telu skuplja u toku dana.

Vreme je za istezanje! Ne časite ni časa, već obucite udobnu sportsku odeću i pokrenite se. Ako vam baš ona nedostaje u garderoberu, uvek je možete kupiti po extra cenama u našim prodavnicama ili online.

Extra Sports tim

Slični članci

19.
Dec.
2023.
Extra saveti
Iskoristite popuste i akcije koje su u toku, planirajte unapred i omogućite sebi i svojoj porodici opuštene i srećne praznike. Birajte poklone tako &s...
18.
Nov.
2021.
Extra saveti
Na listi najtraženijih patika ovog novembra apsolutno prednjače Nike Air Max Bolt. Otkrivamo vam modele koje morate imati u svojoj kolekciji.
12.
Oct.
2021.
Extra saveti
Vreme je da najtraženiji adidas Terrex modeli pronađu mesto u vašem garderoberu ove jeseni. Otkrivamo vam apsolutne favorite sezone.